Over mij

Graag maak ik even kennis

Nathalie

 
Ik heb, zolang ik me kan herinneren, een liefde voor alles wat met papier te maken heeft én met oude ambachten. De opleiding handboekbinden aan het Grafisch Lyceum in Utrecht bracht mij op het pad van boekdruk ofwel letterpress. Ik was onmiddellijk verkocht aan de uitstraling en het hele ambacht van boekdrukken. Dat wilde ik ook leren. Een handpers kwam over uit Engeland, een Adana. Mijn eerste vlieguren maakte ik hierop met overgave.
Later werd ik de trotse eigenaar van een trapdegel uit 1890. Werken met een trapdegel is helemaal niet vanzelfsprekend. We moesten elkaar echt leren kennen. Een waar ‘karakter ’om mee te werken. Een persoonlijkheid bijna. Ik heb haar dan ook een naam gegeven. Leijsje werkt over het algemeen geweldig, maar vertoont meer dan eens ook kuren. Gevoeligheid voor temperatuur, vocht en soms heeft ‘ze’ ook gewoon geen zin. Ze kan, laten we zeggen, wat stug zijn. Maar uiteindelijk doet ze wat ze moet doen en maken we samen de mooiste kaarten en kunstwerken. Het is altijd een plezier om met Leijsje aan de slag te gaan.
Geïnspireerd door de natuur en wonend in een schilderachtig dorpje aan de Linge komen veel afbeeldingen van mijn hand. Als kind al voelde ik grote passie met de natuur om mij heen. Ik woonde op een boerderij en ik was altijd buiten. Klimmen in de knotwilgen. Slootje springen. Appeltjes plukken in de boomgaard. De eerste veldbloemen in het voorjaar. De lammetjes en jonge eendjes…Een rijkdom om zo op te groeien. En een inspiratiebron voor het leven.
Zelf omschrijf ik de afbeeldingen van mijn werk als eenvoudig, minimalistisch, soms ook abstract en vaak botanisch. Ik hoop dat ik met mijn werk mijn liefde voor de natuur en het boekdrukken over kan brengen aan je!

Nathalie.