Wat is letterpress?
In deze tijd is letterpress een prachtige ontmoeting tussen een oude ambacht en de huidige technieken. Waar vroeger voornamelijk werd gewerkt met loden letters en afbeeldingen is het nu mogelijk om met zogenaamde polymeerplaten te werken. Dit is een lichtgevoelige plaat waarbij, na belichting, uitwassen en uitharden, een afbeelding overblijft. Deze wordt verdiept in het zachte papier gedrukt. Daarmee wordt jullie kaart uniek en persoonlijk. Het drukken van de kaarten gebeurt op mijn trapdegel uit 1890.

Kan ik iets veranderen aan het ontwerp?
Een bestaand ontwerp kan niet worden veranderd. Maar tegen een meerprijs is een combinatie van verschillende onderdelen wel goed mogelijk. Ook kunnen we kijken naar een andere kleur of een aangepast lettertype.

Wil je een ontwerp op maat? Dan kan zeker. We hebben daarover contact en bespreken jullie wensen.
 
Wanneer hebben we contact over het geboortekaartje?
Als je zo rond de 32 weken zwanger bent is het mooi om contact met me op te nemen. Er is dan voldoende tijd voor de offerte en de opmaak van het ontwerp. Natuurlijk zijn jullie ook van harte welkom als de zwangerschap al wat verder gevorderd is.
 
Kan ik een eigen ontwerp aanleveren?
Ja, dit is mogelijk. We zullen daarover contact hebben. We kijken naar jullie ontwerp en de haalbaarheid ervan deze goed te kunnen weergeven in letterpress.

Is het mogelijk een proefkaartje te bestellen?
Dat kan. Er is een keuze uit verschillende kaartjes. Hiermee kun je een goed beeld krijgen over de kwaliteit van papier en druk. Ook kun je maximaal 3 inktstaaltjes toegestuurd krijgen van de kleuren die jullie mooi denken te vinden. Een kleur laten mengen is ook mogelijk. Je kunt een staaltje naar me sturen met de gewenste kleur. Ik zal deze kleur inkt met de hand mengen en het kleurstaaltje zo dicht mogelijk benaderen.
 
Hoe verloopt het bestellen?
Je geeft je wensen door om een offerte te vragen. Hierbij wil ik weten om welke kaart het gaat (als het een bestaand ontwerp betreft) en in welke kleur(en). Binnen drie werkdagen ontvang je een vrijblijvende prijsopgave in je mailbox. Bij jullie akkoord wil ik alvast de gegevens die jullie op de kaart willen hebben.

Jullie kindje is geboren!
Mail mij de geboortegegevens door en ik stuur jullie het definitieve ontwerp binnen 1 werkdag. Als jullie akkoord zijn en de betaling heeft plaatsgevonden wordt het drukproces in gang gezet.